Vaizdiniai ir kratiniai

Atsitiktinės nuotraukos ir paveiksliukai

Černiachovskio paminklas

Garsusis paminklas ir kapas, kurį pavyko iškeldinti iš paties Vilniaus centro. Stovėjo tenai, kur dabar Kudirkos paminklas.

Černiachovskio paminklas

Černiachovskio paminklas

Visiems vilniečiams ir miesto svečiams aikštė aplink Černiachovskio paminklą buvo dar žinoma kitu pavadinimu – Černūcha. Ten visada buvo galima susirasti kokią nors prostitutę už visai priimtiną daugeliui kainą – priklausomai nuo būsenos, maždaug 10-25 rublius.

Tiesa, prostitutės dažniausiai būdavo sergančios triperiu…


Categorised as: Neklasifikuota


9 Comments

  1. tu teisus parašė:

    juodinti isvaduotojus gali tik degeneratas kuri pagimde sifiliu serganti kurva pastojusi nuo dauno vokieciu kareivio

    • asd parašė:

      Komunistinės padugnės nėra nė per nago juodymą geresnės už nacistines. Nei vieni, nei kiti mūsų neišlaisvino.

  2. Tu Tu Teisus parašė:

    tai mes vokieciu ir neniekinam

  3. Jurgis parašė:

    Su šiuo Černiachovskiu yra dar porą ginčytinų faktų: pačio generolo mirtis. Černiachovskį, oficialiai, nužudė atsitiktinis priešo sviedinys jam važiuojant mašina ne taip toli Vilniaus. Tačiau sklando gandai, kad jį nupylė savi, nes žuvo jis toli nuo fronto linijos. Istorija tokia: važiavo černiachovskis plentu ir sutiko tankų koloną, kuri nepraleido pravažiuoti. galiausiai susistabdęs ją, sušaudė neįtikusio tanko vadą, ir nuvažiavo sau. Likusi tanko komanda atsikeršijo iššaudama sviedinį lengvąjai mašinai.

    • Rokiškis parašė:

      Legenda graži, nors ir sunku patikrinti, kiek ji tikra. Kita vertus, turint omeny, kaip sovietiniai generolai ir maršalai elgėsi kare su savo pačių kariais, įtikinamumo yra.

  4. Kilgoras Trautas parašė:

    Aikštė buvo žymi ne kiek kekšėm, bet tuom, kad joje buvo viešas šikinykas, kitas artimiausias prie Lenino paminklo, nepamenu, ar prie Cvirkos buvo tulikas, o, bet, tačiau ir vienok tokia Vln buvo tendencija, kur sovietinis balvonas -ten ir tualetas. Mano prieteliai dar anuos taip ir vadindavo: Černiachovskio vardo viešasis šikinykas ir atatinkamai Lenino vardo viešasis. Vat.

    • Rokiškis parašė:

      Artimiausias buvo Sereikiškėse, prie Puškino paminklo (pastarasis, beje, su ilga istorija, simbolizuojančia okupaciją labiau netgi už Leniną).

      O vat prie Lenino – kažkaip neatsimenu tualeto.

  5. Kilgoras Trautas parašė:

    Aha. Suabejojau ir aš. Bet vis tik, man regis, tulikas buvo Lenino aikštėj iš krašto, arčiau dabartinės Vasario-16 g. ir Gedimino pr. sankryžos. Nors galiu ir klysti.

  6. Thoras parašė:

    buvo tubzikas Lenino aikštėj – maždaug ten pat, kur dabar mokamas. (arba man visai smegenai susisuko)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos